Rabarbarų pyragas

Šį receptą paėmiau iš "sezoninės virtuvės" ir iškart supratau, jog turiu išbandyti, nes jau kuris laikas darže styrojo ir priekaištingai į mane žvelgė didžiuliai rabarbarų krūmai. Receptas išties superinis, nes visų pirma - visiškai paprastutis, antra - palyginti su kitais pyragais, šis turi gerokai mažiau kalorijų, trečia - labai labai skanu! Kepiau jį gal 5 kartus, dar ir mamos užsakymą buvau gavusi, mat lauktuvėms reikėjo. Kiek žinau, tokios sudėties pyragas dažnai kepamas ir su obuoliais, taigi lauksim sezono ir pabandysim :)



Reikės (visada darau dvigubą normą, tai išeina 26 cm skersmens torto forma):

  • 1 kg rabarbarų;
  • 6 kiaušinių;
  • 2 stiklinių cukraus;
  • 4 šaukštelių vanilinio cukraus;
  • 2 stiklinių miltų;
  • mažo gabalėlio sviesto formos vidui ištepti;
  • migdolų drožlių apibarstymui;

Paruošimas:

  1. Kiaušinius labai gerai (apie 10 min) elektriniu plaktuvu išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (pyragą iškelia būtent gerai išplakti kiaušiniai, taigi nereikia jokių sodų ar kepimo miltelių), pilame miltus ir gerai išmaišome arba dar šiek tiek paplakame;
  2. Rabarbarus nulupame, supjaustome nedideliais gabaliukais ir sumetame į masę;
  3. Torto formos vidų ištriname sviestu, pilame visą masę ir paviršių dar apibarstome migdolų drožlėmis (pastarųjų siūlau neatsisakyti, nes labai paskanina visą reikalą);
  4. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie pusę h. Iškepusio pyrago viršus turi būti pasidengęs traškia plutele. 

Komentarai

Populiarūs įrašai