2014 m. liepos 4 d., penktadienis

"Tagliatelle" makaronai su šaltu avokadų kremu

Šį receptėlį sugalvojau, kai jau visai nebuvo minčių, kuo pasimaitinti. Kadangi makaronų turime visada, reikėjo tik nenusibodusio padažiuko, o tuomet radau šaldytuvo kamputy tūnančius avokadą ir kelis pomidoriukus. Šis padažėlis tai, galima sakyti, beveik guacamolė, bet tas šalto gaivaus padažo ir karštų makaronų derinukas - labai gurmaniškas gaunas. 



Reikės (dviems porcijoms):

  • 400 g "Tagliatelle" makronų;
  • 1 avokado;
  • 3 šaukštų grietinės;
  • Saujelės vyšninių pomidorų;
  • Kelių šviežių bazilikų lapelių;
  • Pusės šaukštelio kalendros;
  • Druskos, pipirų;
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • Tarkuoto parmezano.


Paruošimas:

  1. Makaronus išverdame;
  2. Avokadą nulupame ir sutriname elektriniu trintuvu. Į avokado masę dedame grietinę, kalendrą, druskos, pipiriukų ir išmaišome;
  3. Vyšninius pomidoriukus padaliname į keturias dalis ir šiek tiek pakepiname alyvuogių aliejuje keptuvėje. Ten dedame išvirusius makaronus, gerai išmaišome ir krauname į lėkštes;
  4. Ant makaronų viršaus dedame avokadų kremo ir apibarstome parmezanu; 
  5. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą